Je las het misschien al in de krant – of misschien woon je er wel vlak naast. In het laatste geval, zal het je niet verbazen dat Gretha Blokker de prijs won voor Gouden Buur van de buurtapp NextDoor. Gretha kreeg honderden nominaties van mensen die allemaal vonden dat zij de prijs verdiende. NextDoor zet ieder jaar in iedere provincie één buurman of buurvrouw uit de app in het zonnetje.

In Nederland maken meer dan 5.000 buren gebruik van NextDoor, om makkelijk contact te leggen met buurtbewoners en om elkaar te helpen met van alles. Gretha kreeg de prijs omdat ze zich sterk maakt voor haar buurt. Dat doet ze volgens buurtbewoners onder andere door haar woning ter beschikking te stellen als buurtkamer. Maar Gretha staat ook voor je klaar als je een luisterend oor nodig hebt, of gewoon een beetje gezelschap. Zo draagt ze net als veel andere bewoners ook bij aan het terugdringen van eenzaamheid onder buurtbewoners.

Wil je volgend jaar de prijs winnen, neem dan contact op met Team Wijkontwikkeling. We ondersteunen je graag bij het helpen van bewoners in je buurt. Wil je meer weten over de app? Kijk dan op www.nextdoor.nl.