In navolging van de succesvolle sportparken in Heerlen en Brunssum spraken Kerkraadse jongeren ruim een jaar geleden hun wens uit voor een eigen Calisthenics-park (street work-out) dichter bij huis. Na een intensieve samenwerking met deze jongeren en het Jongerenwerk van Impuls is er nu eindelijk goed nieuws: hun wens wordt nog dit jaar gerealiseerd. Als locatie is er samen met de jongeren gekozen voor een braakliggend stukje groen aan de Honnéestraat (Holz), naast het voetbalveldje en de openbare speelplek. Wethouder Tim Weijers (Wijkontwikkeling): “Heel fijn dat er nu een plek voor de jongeren is gevonden om te sporten en elkaar te ontmoeten. Als gemeente juichen we dit soort initiatieven van harte toe en verlenen we graag onze medewerking.”

“Om bewoners en toekomstige sporters alvast kennis te laten maken met deze in populariteit groeiende sportvorm, heeft er in het voorjaar van 2017 een demonstratie plaatsgevonden op de markt. Hieraan hebben onder andere diverse groepen basisschoolleerlingen deelgenomen, aldus wethouder Jo Schlangen (Sport).

Vervolgens werd het tijd om de mening van de buurt te toetsen. Bewoners uit de aangrenzende flats aan de Honéestraat zijn benaderd en uitgenodigd voor een buurtbijeenkomst. De opinie van de bezoekers was unaniem positief: “Eindelijk iets voor de jeugd!”, klonk het diverse malen. De gemeente Kerkrade werkt bij dit project samen met Impuls, BCPL Holz en HEEMwonen. De verwachting is dat het park in het eerste kwartaal van 2018 zal worden gerealiseerd.