Het is een kunst, om het verhaal van een fanfare of een schuttersgilde samen te vatten in een schilderij. Laat staan het verhaal van bedrijf, een evenement of een persoon. Onze volgende gast bij de Cultuuravond West op 9 november, William Otermans, beheerst die kunst van het verhalen vertellen. Sinds 2005 schildert de kunstenaar uit Hoensbroek ‘Multidimensionale energieportretten’, waarmee hij verhalen vertelt over de onderwerpen die hij schildert. Hij zoekt ook graag de interactie met de kijker, zoals zijn doeken ‘Bouncewish’ en ‘Je ris’. William (website) zoekt voor de expositie van zijn werken expliciet naar plekken die iets toevoegen aan zijn schilderijen. Zo wil William ons met zijn kunst nieuwe inzichten geven en de manier veranderen hoe we dingen zien.

Recent heeft hij werken van schuttersgilde St. Sebastianus geëxposeerd in de Lambertuskerk. Tot 12 december exposeert William Otermans ook 22 schilderijen in het Parkstad Limburg theater in Heerlen. Deze expositie is toegankelijk voor bezoekers van alle voorstellingen. Heb je zin om meer te horen van het werk van William Otermans en de manier waarop hij kunst maakt? Kom dan naar de Cultuuravond West!

De Cultuuravond West vindt plaats in het gebouw Werkplaats K op de Elbereveldstraat 105. Inloop is om 19.00 uur en duurt van 19.30 tot 21.30 uur. De Cultuuravond wordt georganiseerd door Bewonersplatform Kerkrade-West in samenwerking met de Vrije Akademie ZOM en Werkplaats K. Toegang is €2,50, incl koffie/thee. Meer weten? Schrijf dan een email naar cultuuravondwest@gmail.com of bel Wil Slangen op 0651 419 087.

Klik hier voor het volledige programma.