Het vrije werk van de Eijgelshovense schilder Hub Pasmans is herkenbaar aan een stille en sobere uitstraling. Maar waar komt deze vormentaal vandaan? In hoeverre heeft zijn werk als toegepast kunstenaar, als industrieel vormgever, invloed op zijn autonome kunst?

In een boeiende lezing over zijn werk als designer en over de invloed hiervan op zijn vrije werk geeft Hub Pasmans een inkijk in een minder romantische maar daarom zeker niet minder boeiende kant van de kunst.
Aan de hand van diverse voorbeelden uit zijn praktijk geeft hij ons een inkijk in een wereld waar de consument gewoonlijk niet bij stilstaat, die niet “artistiek”overkomt maar die ongemerkt een grote invloed heeft op onze samenleving.  Een wereld waarin de kunst misschien wel dichter bij de mensen staat als in een museum.

De Cultuuravond West vindt plaats op donderdag 11 januari 2018 in het gebouw Werkplaats K op de Elbereveldstraat 105. Inloop is om 19.00 uur en duurt van 19.30 tot 21.30 uur. De Cultuuravond wordt georganiseerd door Bewonersplatform Kerkrade-West in samenwerking met de Vrije Akademie ZOM en Werkplaats K. Toegang is €2,- incl koffie/thee. Wil je meer weten, schrijf dan een email naar cultuuravondwest@gmail.com