Het bezoek aan Slot Schaesberg was voorlopig de laatste Cultuuravond van dit seizoen, van bewonersplatform Kerkrade-West. Een uitstekende keuze, want de geschiedenis is er voelbaar, voor jong en oud. Het eeuwenoude slot en de bijbehorende hoeve wordt namelijk de komende jaren van ruïne weer stukje bij beetje herbouwd.

Directeur Aryan Klein nam de bezoekers mee in het verhaal van vroeger, en vertelde ook de toekomstplannen. Daarin is plaats voor een kinderboerderij met zeldzaam kleinvee i.s.m. Gaia Zoo. Er komt ook een echte smederij en andere werkplaatsen waar jongeren een eeuwenoud maar tijdloos ambacht kunnen leren – en daarmee praktisch een baangarantie voor het leven krijgen.

Voor het zover is staat er nog veel te gebeuren. Daarvoor zijn vrijwilligers nodig – naast de 50 die er al actief zijn. Wil je helpen op Slot Schaesberg? Kijk dan op www.slotschaesberg.nl

Meer weten over de Cultuuravonden van Bewonersplatform Kerkrade-West? Houd hun facebook pagina in de gaten voor het nieuwe programma!