De Buurtkamer is gevestigd in een (sloop-) woning in de buurt Heilust. En bedoeld als ontmoetingsplaats voor en door bewoners. 

De Buurtkamer bestaat ondertussen 6 jaar, al 6 jaar lang wordt deze gerund door vrijwilligers. De een was al betrokken toen de Buurtkamer nog niet geboren was en de ander is net aangeschoven. 

Maar  alle 8 zijn het vrijwilligers die klaarstaan voor de Buurtkamer en de deelnemers van de Buurtkamer. Ze bedenken de activiteiten, organiseren ze en runnen ze. Ze maken de Buurtkamer schoon en zorgen dat alles reilt en zeilt. Ze organiseren kookclubs, kinderactiviteiten en volwassenen activiteiten. Ze hebben allemaal de overstap gemaakt  van deelnemer naar vrijwilliger. Deze groep is een typisch voorbeeld van het feit dat vrijwilligers zich prima zelf kunnen organiseren en heel veel voor een buurt kunnen betekenen. 

Waar de opbouwwerker eerst een grote rol had, wordt die rol nu steeds kleiner. En dat is enorm positief. De vrijwilligers die betrokken zijn, komen niet allemaal uit de buurt, maar voelen zich toch enorm betrokken. 

Binnen de groep zijn hechte vriendschappen ontstaan, men gaat graag bij elkaar op bezoek voor een kop koffie. Er uiteraard wordt er veel gelachen met elkaar en met de deelnemers. 

 

Binnenkort verhuist de Buurtkamer naar de nieuwe accommodatie, het Westhoes. Dat is spannend, want je weet wat je hebt, maar niet wat je krijgt. Maar daar gaat deze groep beslist aan de slag zoals men op de oude locatie doet. Wij zijn ervan overtuigd dat deze groep ook daar een zeer positieve rol kan en zal vervullen.

 

Wij hebben heel veel respect voor deze groep, maar zeker ook voor iedereen die in deze tijd van individualisme vrijgevig is met het geven van zijn tijd aan een ander.