In Kerkrade-Oost is in de Kipstraat een groep bewoners van een appartementencomplex van Heemwonen zelf aan de slag gegaan om een tuin te maken van een braakliggend stuk grond. Er werd vuilnis geworpen en de verloedering van het straatbeeld was groot. Van de 14 appartementen doet de helft van de mensen mee.

Door het samenwerken aan de tuin hebben diverse bewoners een beter contact onderling en zijn er zelfs vriendschappen ontstaan. Het leukste is natuurlijk dat ze samen iets moois van iets lelijks hebben gemaakt. De tuin in de Kipstraat is nu een plek waar buurtbewoners samen genieten van een mooi stukje groen, dat mensen met elkaar verbindt.

Vrijdag 2 juni werd de stadstuin aan de Kipstraat feestelijk geopend. De bewoners hadden voor een hapje en een drankje gezorgd en het zonnetje deed de rest. De bewoners zijn zeer enthousiast over het resultaat. De stadstuin is bedoeld als ontmoetingsplek voor de bewoners van het wooncomplex.
De tuin is opgefleurd met diverse kunstwerken, gemaakt door de bewoners zelf. Dankzij het leefbaarheidsfonds van HEEMwonen is er nu ook verlichting aangelegd. Wethouder Jongen was vol lof over dit mooie project, gerealiseerd door de bewoners in samenwerking met de gemeente Kerkrade en HEEMwonen.

Wilt u ook iets moois van iets lelijks maken? Bespreek uw initiatief eens met buurtbewoners, of praat erover met Team Wijkontwikkeling. We helpen u graag verder!