Steeds meer mensen lopen binnen bij d’r Jemus Jaad. Niet vreemd, want er gebeurt van alles. De sociale volkstuin groeit en bloeit en er valt steeds meer te oogsten. Zoveel, dat er ook workshops inmaken worden gegeven. Maar er gebeurt meer in d’r Jemus Jaad, de komende winter.

“We zijn nu een jaar op stoom”, vertelt Willem. “Er komen steeds meer mensen en ook het aanbod aan groente stijgt. We merken dat mensen ook hun fantasie gebruiken met de groenten en er lekker mee koken. Als ze het even niet weten, kunnen ze op onze facebook pagina een aantal recepten vinden. We luisteren graag naar de mensen die komen meehelpen. Als ze bepaalde groenten missen en als er veel behoefte aan is, gaan we die verbouwen.”

Ontmoeten
“Het afgelopen jaar hebben we leuke, leerzame activiteiten gehad. Zo hebben we uien, bieten, courgetten en paprika ingemaakt. We hebben ook een workshop jam maken met kinderen gehouden en we gaan met ze kalebassen uithollen voor Halloween. Volgend jaar willen we vaker activiteiten organiseren, maar ook de komende winter. Daarom gaan we de komende maand samen zitten met alle vrijwilligers en met hen ideeën bespreken. D’r Jemus Jaad is een moestuin, maar ook een gezellige ontmoetingslocatie voor de buurt aan het worden. Dat geeft ruimte voor ideeën zoals een Sinterklaasfeestje of een rommelmarktje. Als het maar bijdraagt aan de leefbaarheid in de buurt. Dus als iemand een leuk idee heeft: kom maar aanwaaien. Iedereen is hier van harte welkom!”

Lees hier meer over de ‘oogst’ van het eerste jaar van d’r Jemus Jaad.