Bewonersplatform Kerkrade-Oost heeft voor de tweede keer de Harry Vinders award uitgereikt, dit keer aan stichting WoonZorg Elisabeth Stift. De geldprijs inclusief kunstwerk is een aanmoediging voor mensen, projecten en stichtingen die met hun doorzettingsvermogen een bijzondere bijdrage leveren aan de samenleving.

Het woonzorg project is gevestigd in een klooster dat in 2015 is aangekocht door de stichting, de gemeente Kerkrade en de provincie. Het wordt nu verbouwd om 24 zorgwoningen te huisvesten voor mensen die minder bedeeld zijn. Een aantal van deze woningen is al bewoond.

Complete zorg
Voorzitter Leo Vrancken: “We willen deze mensen de kans geven om de zorg te krijgen die ze nodig hebben. In een voor hen vertrouwde omgeving, waarin vrijwilligers de zaak draaiende houden. Er sluiten zich steeds meer sociale partners aan en zo wordt de zorg die we hen kunnen bieden steeds completer, van tandzorg tot fysio en palliatieve zorg.”

Verbinding met de wijk
Los van de vele vrijwilligersuren is ook de sociale verbinding met de wijk aanleiding voor het winnen van de Harry Vinders award. Er komt namelijk ook een ontmoetingsruimte voor buurtbewoners in het klooster. Er zijn al plannen om via Cultura Nova toneelstukken en concerten te organiseren, er is ruimte voor zo’n 120 mensen.

Wilt u als vrijwilliger meehelpen om de zorgwoningen draaiende te houden? Uw hulp is van harte welkom! Stuur een mailtje naar info@woonzorgelisabethstift.nl of kijk op de website voor meer informatie.