Vraagt u zich af waarom het in Eygelshoven op donderdagavond zo stil is op straat? Gans Egelze Mozaïekt! Een aantal enthousiaste coaches begeleidt in het Socio Project een groep deelnemers die het allemaal leuk vinden om twee uurtjes per week in The Dream samen aan iets moois te werken. Het is er super gezellig en er worden mooie dingen gemaakt – en iedereen is welkom!

Het begon allemaal met zes vrouwen die een workshop kregen voor het Social Sofa project in Egelze. Nadat het laatste stukje mozaïek op die bank was geplakt, hebben ze uit pure gezelligheid ‘Gans Egelze mozaïekt’ opgericht. In de groep was zo’n goede sfeer ontstaan, dat wilden ze niet verliezen.

Gezelligheid delen
“We gingen de Social Sofa maken omdat we graag samen iets moois wilden maken, iets blijvends voor het dorp”, vertelt Tanja Vek, een van de coaches van de mozaïekgroep. “De sfeer in de groep was zo geweldig – heel open en gezellig. Dus toen de bank af was, konden we dat niet laten verdwijnen. We hadden zin in meer en er was nog veel materiaal over zoals steentjes, lijm en zo. Het voelde heel logisch dat we de gezelligheid gingen delen met meer mensen. Want daar draait het allemaal om!”

Facebook
“Elke donderdagavond zitten we in het Socio Project samen met een groep van 12 deelnemers”, vertelt Tanja. “Die mensen kenden elkaar niet of nauwelijks, maar de sfeer is geweldig. We houden de drempel zo laag mogelijk en vragen daarom maar een bijdrage van €10,00 per maand voor steentjes en lijm. Dat werkt, want er is inmiddels een wachtlijst en we denken aan een extra groep. Als er meer mensen zijn die het leuk vinden om mee te doen, dan kunnen ze zich melden via onze facebook pagina.”

Facebook