Op 1 september werd in Erensteinerveld de nieuwe Social Sofa onthuld door Leo Jongen, wijkwethouder Kerkrade-Oost. De nieuwe sociale ontmoetingsplaats voor de buurt is het resultaat van hard werken: er hebben zo’n 20 bewoners bijna 600 uur aan gewerkt!

“Deze bank staat hier op initiatief van buurtbewoners die graag een ontmoetingsplek voor de wijk wilden”, vertelt Wethouder Jongen. “Ik vind het mooi hoe bewoners zelf investeren in hun sociale ruimte. Het is een voorbeeld van hoe je samen de stad socialer maakt. Het resultaat mag er zijn, de gemozaïekte bank is een leuke ontmoetingsplek, waar je als vanzelf even bij stilstaat als je er langs loopt.”

Bewonderen
De eerste ontmoeting bij de Social Sofa werd gelijk een succes, want vele bewoners kwamen de bank even bewonderen en nazitten onder het genot van een feestelijk drankje. Meer weten over de figuren op de Social Sofa? Loop dan eens langs en scan de QR code op de zijkant. Je vindt hem op de hoek van de Nassaustraat en de Prinses Irenestraat.

Kruis
In dezelfde straat (hoek Teutelebroekstraat) vind je nóg een ontmoetingsplek, namelijk het gerenoveerde Grafkruis, dat op dezelfde middag door pastoor Greuwels werd ingezegend. Wil je ook een sociale ontmoetingsplek in je buurt maken? Neem dan eens contact op met Team Wijkontwikkeling. We komen graag eens met je praten over de mogelijkheden.