Vanaf najaar 2017 heeft het BIB (Bewoners Initiatief Op de Bossen) de handen ineengeslagen met De Drie Ringen. Zij hebben een halfjaar lang iedere maand een donderdagmiddag ‘Samen eten, samen kijken’ gerealiseerd in het St. Jansheem te Eygelshoven voor mensen die interesse hebben in een goede film en een samenzijn.

‘Samen eten, samen kijken’ start met een broodmaaltijd, waarbij mensen elkaar ontmoeten in een gezellig samenzijn. Daarna wordt de film ingezet. De films zijn met zorg uitgekozen. Iedere film die werd aangeboden, ging over een actueel maatschappelijk thema. Zo werden bijvoorbeeld getoond Before the Flood en Deux Jours une Nuit. De films leiden tot een hoop gespreksstof. Voor gesprek is ruimte na afloop van de film, met een kopje koffie of thee. De discussies waren vaak interessant en verhit.

De middagen werden goed bezocht en erg gewaardeerd. De ontmoeting, het samen discussiëren, ondersteunen de sociale samenhang in onze gemeenschap. Op basis hiervan heeft ‘Samen eten, samen kijken’ door het Wijkplatform Kerkrade-Noord subsidie toegekend gekregen uit het leefbaarheidsbudget van de Gemeente Kerkrade. Deze subsidie is een soort aanjaagsubsidie die bewonersinitiatieven kan ondersteunen in eerste aanzet.

 

‘Samen eten, samen kijken’ zal dan ook voorgezet gaan worden najaar 2018.  Het BIB zal u tijdig informeren. Reserveer alvast de donderdagen najaar 2018 in uw agenda!